La gastronomia del Pla de l'Estany

Cada dimecres des del s. XIII, mercat setmanal a la Plaça Major de Banyoles.

L´Excel.lència gastronòmica és una virtut de la qual participen totes les comarques gironines. Sempre podreu gaudir del plaer de la cuina natural, de mercat, tradicional, sofisticada, creativa o, fins i tot, genial.

La principal singularitat rau en l´agermanament dels productes de qualitat del mar i la muntanya, com ara el pollastre amb escamarlans.

Quan vinguis al Pla de l´Estany, pots aprofitar per assaborir la cuina dels seus restaurants, des dels més tradicionals als més creatius que, sens dubte, seran un regal per al paladar.

També, a quatre passes pots assaborir la cuina volcànica amb una llista d´onze productes: patates, porc, fajol, fesols de Santa Pau, senglar, cargols, tòfones, blat de moro, castanya...
El resultat són un centenar de receptes, variades i completes, que us serveixen en restaurants compromesos amb les essències de la cuina autòctona.

Trobareu una llista de restaurants del Pla de l´Estany a La Cabanya.

El restaurant més pròxim a la casa és Ca la Maria (a 7 minuts a peu) i Can Selvatà, especialitat amb cuina casolana a només 1 km. de La Cabanya.
També, si ho desitgeu, podeu contractar un servei de càtering La Carpa, Idilium o bé El Cuiner.
A 5 minuts a peu de la casa, hi ha Can Paliro, una botiga d'elaboració pròpia de carns i embotits.