Via verda del Tren Pinxo

Itinerari circular de 42 km.

0
  • Quina bici?
    • Bici gravel
    • BTT
  • Dificultat
    • Moderat

Ciclisme resseguint el traçat del Tren Pinxo.

Els traçats de les vies de tren que antigament unien els pobles i la seva indústria són avui una cuidada xarxa de vies verdes que permeten descobrir, des de la bicicleta, indrets desconeguts, des del Pirineu gironí profund fins a la lluminosa Costa Brava.

Aquí us presentem la ruta del Tren Pinxo entre Banyoles i Girona. Aquesta via verda connecta la comarca del Gironès amb el Pla de l'Estany. Són gairebé 30 quilòmetres de via verda que, des de Banyoles, travessen els municipis de Porqueres, Cornellà del Terri, Palol de Revardit, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Girona. Aquesta ruta connecta també amb els trams de la Ruta del Carrilet I (Girona-Olot), la Ruta del Carrilet II (Girona-Sant Feliu de Guíxols) i la Ruta del Ter (Girona-La Gola del Ter). 

La ruta ens acosta paisatges amb elements naturals singulars. En el tram inicial ressegueix el riu Terri i més endavant el riu Ter.

La via verda del Tren Pinxo s'inspira en l'antiga ruta del tren que partia de Palamós i connectava amb Girona i Banyoles. La segona part del recorregut la realitzava un tren conegut com a tren Pinxo, molt popular entre la població. La via verda actual recupera algunes parts del traçat del tren, i bona part són traçats nous propers a les antigues vies, avui desaparegudes sota l'asfalt de la C-66.

 Segons tram. Asfalt / Sauló compactat / Sòl-ciment.