La gastronomia del Pla de l'Estany

Cada dimecres des del s. XIII, mercat setmanal a la Plaça Major de Banyoles.

L'excel·lència gastronòmica és una virtut de la qual participen totes les comarques gironines. Sempre podreu gaudir del plaer de la cuina natural, de mercat, tradicional, sofisticada, creativa o, fins i tot, genial.

La principal singularitat rau en l´agermanament dels productes de qualitat del mar i la muntanya, com ara el pollastre amb escamarlans.

Quan vinguis al Pla de l´Estany, pots aprofitar per assaborir la cuina dels seus restaurants, des dels més tradicionals als més creatius que, sens dubte, seran un regal per al paladar.

També, a quatre passes pots assaborir la cuina volcànica amb una llista d´onze productes: patates, porc, fajol, fesols de Santa Pau, senglar, cargols, tòfones, blat de moro, castanya...
El resultat són un centenar de receptes, variades i completes, que us serveixen en restaurants compromesos amb les essències de la cuina autòctona.

Trobareu una llista de restaurants del Pla de l´Estany a La Cabanya.

El restaurant més pròxim a la casa és Ca la Maria (a 7 minuts a peu) i Can Selvatà, especialitat amb cuina casolana a només 1 km. de La Cabanya.
També, si ho desitgeu, podeu contractar un servei de càtering La Carpa, Idilium o bé El Cuiner.
A 5 minuts a peu de la casa, hi ha Can Paliro, una botiga d'elaboració pròpia de carns i embotits.