Viatjar amb tren o bus a diferents pobles de Girona i la Costa Brava desde la casa rural

20/10/2023

Viatjar amb tren o bus per a gaudir de la província de Girona sense cotxe (Costa Brava).

Agafar el tren no només és la manera més pintoresca de descobrir destinacions, sinó també una de les maneres de viatjar més respectuoses amb el medi ambient. És un dels mitjans de transport més ecològics i econòmics. Saps que pots arribar a la casa rural La Cabanya amb transport públic?

Veurem en aquest article que viatjar amb tren o autobús ens pot portar fàcilment a moltes destinacions de Girona:

  • Platja de Colera (Costa Brava) amb tren. A Colera, el verd de la serra de l'Albera dóna pas al blau del Mediterrani. És un poble autèntic de la Costa Brava, la qual cosa significa que hi ha moltes maneres de gaudir-ne. Pren nota: relaxa't en alguna de les platges, practica busseig, vela o puja a dalt de tot de les Orelles de la Mula, un mirador de 688 metres amb unes vistes impressionants.

La parada d'autobús és a 300 m de la casa rural La Cabanya. Cal agafar l'autobús TEISA des del poble de Mata fins a Girona. Després, a l'estació de Girona cal agafar el tren de Girona a Colera (1 hora).

  • Museu Dalí (Figueres) amb tren. Va ser el mateix Dalí qui va projectar i va dissenyar aquest teatre-museu. Ubicat a Figueres (Costa Brava), la seva ciutat natal, Dalí ha deixat la seva empremta a l'atmosfera onírica i surrealista que envolta tot l'edifici, i en obres tan emblemàtiques com la Galatea de les Esferes o instal·lacions fetes a mida per l'artista.

La parada d'autobús és a 300 m de la casa rural La Cabanya. Cal agafar l'autobús TEISA des del poble de Mata fins a Girona. Després, a l'estació de Girona heu d'agafar el tren de Girona a Figueres (30 minuts).

  • Barcelona amb tren. Barcelona és una ciutat amb una àmplia oferta d'oci original que anima a visitar-la una vegada i una altra. Amb vista sobre el mar Mediterrani i famosa per Gaudí i altres arquitectures Art Nouveau, Barcelona és una de les ciutats més modernes d'Europa.

La parada d'autobús és a 300 m de la casa rural La Cabanya. Cal agafar l'autobús TEISA des del poble de Mata fins a Girona. Després, a l'estació de Girona heu d'agafar el tren de Girona a Barcelona (30 minuts).

A més, hi ha la possibilitat d'agafar l'autobús des del poble de Mata fins a Barcelona (1 hora i 45 minuts)

A més, hi ha altres destinacions fàcils de visitar amb autobús:

  • Banyoles. Es podria definir com a ciutat de l'aigua d'origen medieval. La història i la vida d'aquest municipi sempre ha girat al voltant del llac, que si bé és un fenomen natural destacat, no és l'única joia d'aquesta ciutat. La parada d'autobús és a 300 m de la casa rural La Cabanya. Així doncs, cal agafar l'autobús TEISA des del poble de Mata fins a Banyoles (5 minuts).
  • Besalú. L'antic pont, el Pont Vell, amb set arcs i una torre, dóna accés a Besalú, un dels conjunts medievals més significatius i més ben conservats de Catalunya. La parada d'autobús és a 300 m de la casa de vacances de La Cabanya. Cal agafar l'autobús TEISA des del poble de Mata fins a Besalú (15 minuts).
  • Girona. És una destinació turística apassionant, plena d'història, cultura i atractius gastronòmics. La parada d'autobús és a 300 m de la casa rural La Cabanya. Cal agafar l'autobús TEISA des del poble de Mata fins a Girona (30 minuts).
  • Castellfollit de la Roca. És un poble petit. És el més petit de la comarca de la Garrotxa i un dels més petits de Catalunya. Aquest poble medieval s'aixeca sobre un penya-segat de roca basàltica de 50 metres d'alçada. La parada d'autobús és a 300 m de la casa rural La Cabanya. Cal agafar l'autobús TEISA des del poble de Mata fins a Castellfollit de la Roca (45 minuts).
  • Olot. Coneixes alguna altra ciutat que estigui enclavada entre quatre volcans? Doncs Olot ho és. La capital de la Garrotxa sens dubte mereix ser anomenada la capital dels volcans. La parada d'autobús és a 300 m de la casa rural La Cabanya. Cal agafar l'autobús TEISA des del poble de Mata fins a Olot (1 hora i 30 minuts).

Aquí en tens alguns exemples. Tot i això, hi ha altres destinacions a les quals pots arribar amb autobús, com per exemple, l'Escala, la Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Cadaqués...

  • Viatjar amb bus per la província de Girona
  • Banyoles
  • Besalú
  • Museu Dalí (Figueres)
  • Castellfollit de la Roca
  • Girona
  • Barcelona